Dia de la Diversitat

Després d’uns anys de pandèmia, l’Ajuntament de Barcelona torna a celebrar presencialment el Dia de la Diversitat, del 24 al 27 d’octubre a l’Espai Jove la Fontana. El programa pretén dotar els joves de recursos per al desenvolupament d’una ciutadania activa, basada en el respecte cap a l’altre, la solidaritat, la coresponsabilitat, el pensament crític i el compromís responsable.

17 centres educatius al Dia de la Diversitat

Enguany hi ha inscrits 17 centres educatius, amb més de 1.500 alumnes, a més de la participació d’11 entitats de l’àmbit dels drets humans a través de tallers i dinàmiques que els connecten amb diferents entitats i associacions de la ciutat que defensen algun d’aquests drets. Del 24 al 27 d’octubre a l’Espai Jove La Fontana se celebrarà l’acte central del projecte on l’alumnat i el professorat, de la mà de les entitats i associacions de la ciutat que treballen en l’àmbit dels drets humans, poden compartir quina és la feina que es desenvolupa a la ciutat per tirar endavant la defensa dels drets.

Creació d’una guia per a la diversitat

Prèviament a les jornades del Dia de la Diversitat, els alumnes faran una sessió de treball a l’aula sobre quins són els drets fonamentals recollits a la Declaració Universal dels Drets Humans. Després de les jornades, l’alumnat elaborarà la Guia Jove del Dia de la Diversitat amb tots els materials recopilats: una guia interactiva i visual que s’actualitza en cada edició amb la finalitat de promoure, sensibilitzar i difondre els drets humans i la seva salvaguarda i que es comparteix al web del Programa el Dia de la Diversitat.

L’educació, essencial per a la diversitat

El regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera, ha manifestat el compromís ferm de Barcelona en la defensa dels drets humans i la seva implicació “com una de les primeres ciutats a organitzar actes a nivell mundial pel Dia de la Diversitat”. “Entenem que la millor manera d’informar dels drets a la ciutadania és des de l’educació, tant formal com no formal, i així poder empoderar els i les ciutadanes per la defensa i reivindicació dels drets humans”, ha afegit.