La investigació va començar el mes de febrer de l’any passat, quan una comissaria de Sabadell va denunciar l’empresa per un delicte d’estafa. El mes d’agost d’aquest any, agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria d’Horta-Guinardó van detenir diverses persones vinculades a la trama després d’haver rebut nou denúncies de persones que havien comprat aquesta màquina. Totes les persones arrestades són de nacionalitat espanyola, excepte una, que és argentina, i tenen entre 29 i 57 anys.

L’estafa començava amb trucades telefòniques de les operadores de l’empresa (situada a Castelldefels), que contactaven amb les víctimes potencials fent-se passar per diversos professionals, centres de salut i entitats vinculats a l’atenció de la gent gran. Els escorcolls realitzats durant la investigació han permès comprovar com les dades personals de les víctimes corresponien a persones més grans de 65 anys d’arreu de Catalunya principalment, tot i que també s’han acreditat casos en comunitats autònomes com l’Aragó. Totes aquestes persones tenien patologies i problemes de salut.

Durant la trucada telefònica, es demanava informació en relació amb l’estat de salut i els medicaments que prenien, per comunicar-los posteriorment que rebrien una visita al seu domicili per fer-los una demostració d’una màquina que els alleujaria els dolors que patien. En el moment de la visita, els comercials feien una demostració amb una màquina suposadament generadora de biofreqüències, que els Mossos han comprovat que no té cap finalitat terapèutica i només serveix per fer massatges als peus. Desenes de persones, però, van adquirir l’aparell i l’estafa ascendeix ja a 500.000 euros.