Una cassolada a la Plaça de Catalunya ha estat el punt de partida de la manifestació. La marxa, impulsada pel moviment d'indignats del 15-M i Ocupem Wall Street tenia un clar objectiu: protestar contra el pagament del deute dels bancs. SÒNIA FERER, Plataforma Auditoria Ciutadana contra el Deute "És un deute que no han contret els ciutadans sinó que l'han contret les empreses, bàsicament immobiliàries i la banca. Estem assumint un deute privat com a un deute públi i és el que està provocant totes aquestes retallades que ens diuen que no hi ha més remei que fer-les i en realitat és fals." Milers de persones, 1.500 segons la Guàrdia Urbana, han participat de la protesta. S'han sentit consignes contra les retallades impulsades des del Govern espanyol i des de la Generalitat. JOSÉ DÍAZ "El abuso constante del poder y el eliminar todo lo que habíamos conseguido después de muchos años de lucha obrera." MARTA PADRÓS "Amb aquest rescat el que faran és endeutar-nos cada vegada més i és impossible sortir d'aquí." Els manifestants han demanat que es jutgi als responsables de la crisi del sistema financer i que es persegueixin els paradissos fiscals. "La convocatòria de Barcelona no ha estat l'única. Aquesta manifestació s'ha repetit a més d'un centenar de ciutat de 30 països d'arreu del món." Durant la marxa hi ha hagut diverses parades. S'han sentit xiulades a la Borsa de Barcelona, a la Delegació del Govern i davant la seu de Convergència i Unió. A les portes de l'edifici del Deutsche Bank, els manifestants hi han tirat brossa i pintura. Aquest vespre, hi ha previst un concert al carrer d'Almagro, a Nou Barris, a l'edifici ocupat on des de fa un any viuen 12 famílies.

Les petites manifestacions provinents de Nou Barris, el Bon Pastor, el Poblenou, Sant Adrià i altres indrets de l’àrea metropolitana han confluït a les 18 h a la plaça de Catalunya en una concentració de més d’un miler de persones, que ha iniciat allà el recorregut pels carrers de l’Eixample per passar davant de la Delegació del Govern, la seu de CiU i les oficines de la Unió Europea al passeig de Gràcia.

El lema de la manifestació, que es podia llegir a la pancarta principal i als cartells de la convocatòria, ha estat “No devem, no paguem”. Els manifestants cridaven consignes en contra de les retallades imposades per Mas, Rajoy, Zapatero i Merkel sobre l’estat del benestar. Estan convençuts que aquestes retallades, a més d’injustes i innecessàries, són causades per l’endeutament que assumeixen els governs per rescatar els bancs i els grups empresarials que han especulat durant la bombolla immobiliària i ara haurien de fer fallida.

La manifestació pels carrers de l’Eixample ha acabat davant la seu del Deutsche Bank a Barcelona, on alguns manifestants han llançat globus amb pintura i bosses plenes d’escombraries que treien de les papereres.

En general, la marxa s’ha desenvolupat sense incidents greus i en un ambient familiar. A la plaça de Catalunya hi havia destacats vuit furgons dels Mossos d’Esquadra, que no han hagut d’intervenir en cap moment.

Els moviments del 15-M, Occupy i Yosoy132 han convocat aquest 13-O una mobilització global en contra de problemes com la corrupció política, el deute, les guerres o la destrucció mediambiental, que consideren que tenen un rerefons comú. Centenars de ciutats arreu del món, com ara Madrid, Frankfurt o Nova York, s’han adherit a la convocatòria. A Barcelona, les accions s’han centrat en el problema del deute públic, amb protestes i xerrades emmarcades en la Setmana d’Acció Global contra el Deute.