denúncies armes mossos

Els Mossos d’Esquadra han posat 1.296 denúncies per tinença d’armes blanques a Barcelona en els primers 10 mesos d’aquest 2022. La xifra suposa un increment del 65 % respecte al mateix període del 2019. En paral·lel, de gener a octubre s’ha registrat també un augment del 4 % dels delictes de lesions, incloses les causades amb navalles i ganivets.

Mesures preventives

Arran d’aquestes xifres alarmants, i després que es produïssin fets greus relacionats amb baralles, enfrontaments, agressions i també discussions, els Mossos van decidir activar el 12 de novembre un paquet de mesures preventives per actuar i evitar incidents amb ús d’arma blanca. L’actuació ha consistit a fer “controls de saturació”, sobretot en zones d’oci nocturn, i entrades a locals on clients havien protagonitzat amb anterioritat incidents rellevants.

Conjuntament amb la Guàrdia Urbana, s’han fet durant aquest període 10 inspeccions a establiments nocturns, amb un balanç de 37 persones denunciades per tinença d’armes blanques, set detingudes i 530 d’identificades.

El darrer cas que hi ha hagut a Barcelona ha estat un incident amb arma blanca a la discoteca Pacha, on dues persones van resultar ferides.