Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han arrestat 12 persones com a presumptes responsables de diversos robatoris de mòbils a menors a la sortida de diferents escoles i instituts de Sarrià – Sant Gervasi. Les detencions s’han fet en els últims mesos, dins el marc de l’operació Tremall. A més de dispositius, també s’havien robat auriculars i patinets dels alumnes.

Els detinguts són joves d’entre 16 i 21 anys, que, segons la policia, actuaven en grups d’entre dos i quatre persones, sobretot a les tardes i als entorns escolars. També a places de Sarrià on es reuneixen els alumnes, en sortir de classe o de les activitats extraescolars.

De robar turistes a robar menors estudiants

Segons Mossos d’Esquadra, molts són lladres multireincidents que, en aquest any marcat per la covid, han passat de robar turistes a joves menors, perquè són unes “víctimes més fàcils perquè no s’encaren”.

L’increment d’aquest tipus de robatoris va generar alarma entre els veïns ja fa uns mesos. I va provocar, fins i tot, un debat entre els representants dels partits polítics municipals a la Comissió de Presidència del mes de març. Els Mossos han confirmat a betevé que, durant els mesos de desembre i gener, es van comunicar robatoris d’aquest estil a la zona alta de Barcelona. I llavors es van posar en marxa set dispositius específics conjuntament amb la Guàrdia Urbana, amb alguns agents de paisà i altres d’uniformats.

La presència policial frena els robatoris

Segons els Mossos, ara la situació s’ha normalitzat. Afirmen que s’ha constatat un descens dels fets delictius, no tan sols per la situació actual de pandèmia, sinó perquè es continuen fent tasques de prevenció i vigilància, així com donant informació i consells a les escoles perquè es puguin identificar i evitar aquest tipus de delictes. Un fet que confirma la directora de l’Escola Sagrat Cor de Sarrià, Pilar Clarassó, que explica com la presència policial al barri ha frenat en sec els robatoris i ha millorat la seguretat.

Molts estudiants deixen els mòbils visibles quan surten de l’escola

No deixar els mòbils visibles

La intendent coordinadora de Seguretat de la Regió Barcelona Nord dels Mossos d’Esquadra, Sílvia Català, aconsella els menors no sortir de l’escola amb el mòbil a la mà o massa visible. Així mateix, també recomana que, en cas de veure’s en situació d’un possible assaltament, la víctima busqui refugi en algun establiment des d’on poder alertar la policia.

També aconsellen tenir activada la localització del dispositiu perquè la policia pugui rastrejar-lo en cas de ser sostret. Pel que fa als patinets, també aconsellen tenir apuntat el número de sèrie, per identificar-lo si el localitzen.