El calendari solidari Esclat 2020 ha comptat aquest any amb la participació de 12 actors i actrius. Els famosos s’han fotografiat amb usuaris dels diversos centres de l’Associació Esclat, que treballa per millorar la vida de les persones amb paràlisi cerebral o pluridiscapacitats greus al llarg de tota la seva vida. Aquest any, el calendari se centra en el món de la cultura, ja que la recaptació es destinarà a finançar activitats i sortides culturals per a persones amb paràlisi cerebral.

Calendari solidari

L’objectiu del calendari es trobar els recursos necessaris per poder finançar projectes com, per exemple, classes de dansa, música o teatre inclusiu, assegura la responsable de premsa de l’associació, Gemma Comas. També es vol que els usuaris que puguin participar en sortides al teatre o al cinema. Per això, les fotografies s’han fet en espais com el Teatre Nacional, la Lleialtat Santsenca o l’escenari del Centre Cívic Tomasa Cuevas.

Els participants han estat 12 persones amb pluridiscapacitat i 12 actors i actrius: Ariadna Gil, Itziar Castro, Francesc Orella, Anna Barrachina, Clara Segura, Quim Masferrer, Eva Santolaria, Betsy Túrnez, Aina Clotet, Miki Esparbé, Francesc Garrido i Cesc Casanovas.

Una experiència per a les persones amb paràlisi cerebral

Oriol Guim, director de l’Escola Esclat, reconeix que l’experiència del rodatge és molt important per a les persones amb paràlisi cerebral, ja que senten que en aquell moment són els protagonistes. A més, el dia del rodatge “acostumen a venir les famílies i les persones que es fan a la foto amb ells són sempre molt atentes”, afegeix. El calendari solidari Esclat ja és tota una tradició de l’inici d’any i es pot comprar a les seccions de llibreria de El Corte Inglés i a tots els centres Esclat fent un donatiu de cinc euros.