Ara fa cinc anys, l’Associació Egueiro va crear el projecte Pedals Solidaris. Es tracta d’una entitat que treballa amb joves emigrats sols o extutelats i també amb persones que estan fent l’última fase de tractament de drogodependències.

L’any 2016 van crear aquest projecte, en què un grup de “riders” s’encarreguen de repartir menjar per a persones vulnerables. Cada dia recullen les donacions de les grans superfícies i les porten a les entitats que després distribueixen els aliments entre famílies vulnerables.

En cinc anys han repartit 100.000 kg de menjar a vuit entitats que l’han fet arribar a 150 famílies amb necessitats. El 2020, l’any de la pandèmia, van recórrer 6.000 km per tota la ciutat per poder arribar a tot arreu.

Les bicicletes i els remolcs les facilita la cooperativa Biciclot i el manteniment es fa al taller propi d’Egueiro.

Potenciar la inserció dels “riders”

A més d’ajudar entitats solidàries, un dels objectius del projecte és potenciar la inserció social i laboral dels “riders”. Segons Oriol López, educador de l’Associació Egueiro, els joves extutelats o les persones que han estat drogodependents són dos col·lectius sovint estigmatitzats. Projectes com aquest ajuden la seva inserció i fomenten la interacció de la resta de la societat amb aquestes persones.