Malgrat la vaga, calma absoluta a la terminal del pont aeri. L'aturada dels pilots d'Iberia ha obligat la companyia a cancel·lar una desena de vols entre Barcelona i Madrid, però el fet que s'hagi fet en diumenge n'ha reduït molt l'impacte per als usuaris. De fet, segons Iberia, s'han recol·locat el 80% dels afectats en altres vols de la mateixa aerolínia, o bé en avions d'altres companyies amb qui tenen acords. Tot i la vaga, s'han respectat els serveis mínims. Així, els usuaris que havien d'agafar un vol intercontinental, però feien escala a Madrid, no s'han vist afectats. ANTONIO ROMÁN "Llamando a la agencia ellos tampoco sabían nada, hasta el martes o miércoles que ya les confirmaron en Iberia que no habría problema para los vuelos internacionales." IVAN ANGLADA "Me han dicho que no hay problema en el trayecto de aquí a Madrid La companyia ha cancel·lat a tot l'Estat 91 vols. I d'aquí a uns dies n'hi haurà més, ja que els pilots han convocat una nova jornada de vaga el 29 de desembre. El sector turístic veu amb preocupació aquestes aturades. FRANCESC CARNERERO, president de l'Associació Catalana d'Agències de Viatges "Ni l'entorn econòmic ni l'entorn de país està com per fer unes vagues d'aquestes que té un impacte important en general en el sector en une dates claus." Amb aquesta vaga els pilots de l'aerolínia espanyola protesten contra la creació de la filial de baix cost Iberia Express. Això, segons el sindicat SEPLA, pot fer que desapareguin 5.000 llocs de treball. La direcció d'Iberia, en canvi, assegura que la nova filial no posarà en risc ni la feina ni els sous dels actuals pilots, i que es crearan 500 nous llocs de treball.

Els pilots d’Iberia protesten per la posada en marxa, a partir de la primavera, de la línia de baix cost Iberia Express. Asseguren que això comportarà la pèrdua de llocs de treball.

Els 91 vols cancel·lats per Iberia representen un 32% dels vols inicialment previstos per aquest diumenge, ja que no estaven coberts pels serveis mínims. De totes maneres, més del 80% dels passatgers han estat reubicats en vols alternatius d’Iberia i d’altres companyies aèries amb qui té acords. La vaga no afecta els vols operats per Air Nostrum i Vueling, així com tampoc a les connexions amb les Illes Canàries i les Balears.

La propera jornada de vaga convocada pels sindicats és el 29 de desembre.