Els veïns, però, no veuen amb bons ulls aquesta operació, ja que consideren que “es beneficia una entitat amb ànim de lucre, quan la sanitat hauria de ser pública”, segons ha explicat Marcel·la Güell, responsable de Sanitat de la FAVB. Les signatures arriben al Parlament després de diverses protestes veïnals contra el procés de privatització de l’Hospital Clínic. Com a conseqüència d’aquest trasllat al Sagrat Cor, el Clínic ha tancat 74 llits i alguns quiròfans, un fet que ha causat “l’augment de la llista d’espera en totes les intervencions“, ha explicat Güell.

A més, Güell ha criticat que s’estan desviant molts malalts al Sagrat Cor que no són de baixa complexitat, com per exemple els de pròtesi de maluc, i alerten que aquest centre no té la mateixa qualitat que el Clínic.

Tots menys CiU

Aquesta tarda s’han reunit amb representants de tots els grups parlamentaris excepte CiU, que s’han mostrat favorables a la creació d’un consorci públic amb la participació dels professionals i usuaris del centre de salut. A partir d’ara continuaran recollint signatures i es reuniran de nou amb els parlamentaris a principis de l’any vinent per seguir el procés.