El diari ‘The Guardian’ destaca en portada els centenars de ferits que s’han atès al llarg de les votacions i afirma que el referèndum ha acabat amb violència. En la mateixa línia titula ‘The Times’, que cita les 850 víctimes de les actuacions de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. A més, en els dos diaris apareix la fotografia d’un antiavalot amb actitud violenta.

La mateixa imatge que destaca ‘The Daily Telegraph’, que menciona la violència i la confrontació que ha predominat durant tota la jornada. El també diari anglès ‘The Independent’ diu que Catalunya està en crisi. La versió anglesa del diari gratuït ‘Metro’ es refereix als incidents de l’1-O titulant “Força bruta”.

El diari escocès ‘The Scotsman’ també ressalta els centenars de ferits que han atès durant la jornada de l’1-O i en portada apareix una foto de gent a terra fugint d’un altre membre de la Policia Nacional. El diari ‘The National’, a favor de la independència d’Escòcia, és el més contundent i assegura que el referèndum ha estat “el dia de la vergonya d’Espanya”. A més, en la portada han inclòs l’estelada dins la lletra ‘o’ del nom del rotatiu.

La premsa francesa també ha seguit la jornada de votacions atentament. ‘Le Télégramme’ anuncia que “Espanya es trenca” i posa en portada una imatge en què es veuen enfrontats un antiavalot i un ciutadà. El diari ‘Humanité’ es dirigeix directament al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i l’acusa de “triar la violència i hipotecar el futur”.

El diari ‘Libération’ parla de “cop de força” i una vegada més mostra imatges dels antiavalots rodejant civils que anaven a votar. El rotatiu ‘Sud Ouest’ parla de prova de força i posa en relleu les confrontacions amb els cossos de seguretat de l’Estat.