El polifacètic Alejandro Jodorowsky conversa extensament amb Emili Manzano, presentador i director de ‘Saló de lectura’. Jodorowsky explica les situacions que ha viscut en el seu primer Sant Jordi signant llibres a Barcelona i comparteix algunes de les seves reflexions sobre la literatura i la vida. Però, durant bona part de les gairebé dues hores de programa, la línia telefònica és oberta i dona resposta a través del tarot i la psicomàgia a les més variades consultes dels espectadors. Entre les quals, com superar psicològicament un avortament, com gestionar una relació sentimental a distància, com deixar de fumar, com guarir una hipersensibilitat estomacal o com vèncer la por a sortir de casa. 

Durant la conversa, Jodorowsky exposa la seva mirada entorn de qüestions universals i preocupacions habituals com el pas del temps, el concepte de fracàs, la pèrdua d’algú estimat, el poder del llenguatge o els vincles familiars. “Jo no crec en allò negatiu, jo crec que el mal és l’oblit del bé”; “fracassar és només canviar de camí”, “tots tenim alguna cosa a ensenyar un cop per setmana als altres” o “jo als problemes ja no els anomeno problemes sinó dificultats, les dificultats són solucionables” són algunes de les frases que comparteix i que conviden a la reflexió. 

Posa especial atenció al llenguatge i afirma que “la màxima expressió del sistema nerviós és la paraula”. Per això, “quan utilitzes violència amb la paraula, fas mal al teu sistema nerviós i crees malalties” i, per tant, “l’única paraula acceptable en la salut és la paraula ‘amable’, que fa bé a l’altre. I l’únic to que s’ha de fer servir, no és el to del cap, sinó la veu del cor”.

També explica com va crear la psicomàgia, tècnica terapèutica que barreja psicoanàlisi, tarot, poesia, teatre i bruixeria i assegura que el punt de partida va ser adonar-se que “l’inconscient accepta la metàfora com a real i obeeix certes lleis”. A més de pel desenvolupament de la psicomàgia, Jodorowsky és també conegut com a estudiós del tarot. Contràriament al que molta gent es pensa, “no creu que el tarot serveixi per veure el futur”, sinó que “és un llenguatge que serveix per respondre’t a un problema present”.