Escolta aquesta notícia

Quines lleis existeixen per lluitar contra el malbaratament alimentari? N’hi ha dues, una estatal, aprovada recentment al Congrés dels Diputats i la llei catalana, aprovada al Parlament de Catalunya l’any 2020, quan Teresa Jordà era consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca. El pòdcast de Rezero conversa amb Jordà, actualment diputada d’ERC al Congrés, sobre les normatives contra el malbaratament i el cost econòmic, social i ambiental de no fer-ho.

El cost social del malbaratament alimentari
“La reducció d’un 25 % de les pèrdues i el malbaratament alimentari al món seria suficient per posar fi a la malnutrició de tot el planeta”
Font: FAO 2014

Un 30 % dels aliments a tot el món es malbaraten, segons la FAO. A l’estat espanyol es van llençar 1.183 milions de quilos a les llars l’any 2023. Pel que fa a l’impacte sobre els recursos naturals (sòl, terra, aigua), els aliments que es malbaratament ocupen un 30 % de la superfície agrícola mundial i tenen un cost de 936.000 milions de dòlars per a l’economia mundial.

Escolta el pòdcast aquí:

Comparteix a: