Quan és el temps de menjar mongeta tendra? A l’estiu, i si en compres al gener ves a saber d’on ve i és caríssima. Com es cuina una arengada? Un producte molt econòmic, i en canvi la majoria no sabem treure’n partit. Amb els anys, hem perdut cultura culinària. La cuinera Carme Ruscalleda explica al pòdcast de ‘Rezero’ la importància del producte de proximitat per a una cuina sostenible i saludable. Segons Ruscalleda, “la dieta mediterrània és un estil de vida saludable en comunió amb la naturalesa i el producte de temporada”.

Un pa amb tomàquet i una truita a la francesa és un sopar impecable si el producte és de proximitat
Carme Ruscalleda, cuinera

Segons Carme Ruscalleda, “si la farina és de qualitat, l’oli de primera categoria, el tomàquet dolç i sucós i els ous de matrícula zero, un pa amb tomàquet i una truita a la francesa és un sopar impecable, no és cuina de supervivència”. Per què sigui saludable la cuina és també il·lusió i emoció, conèixer qui hi ha al darrere de cada producte és important. Cal destacar el paper dels mercats com a prescriptors del producte de temporada.

Escolta el pòdcast aquí: