El programa del 10 de juliol s’ha centrat en l’augment del consum de producte de proximitat durant la pandèmia de la covid-19. El testimoni ha estat Pere Miquel Ferré, propietari de la parada de la Boqueria Cal Neguit. Ferré assegura que la feina els va pujar prop d’un 90 % durant el confinament. Per això, diu, van haver de contractar una persona més perquè “va ser una bogeria”. I a l’entrevista, Federica Ravera, investigadora de la Ramón y Cajal i professora a la Universitat de Girona, explica que la crisi del coronavirus ha fet augmentar la demanda de productes agrícoles i de proximitat, però també ha comportat un creixement en el nombre de productors que han començat a distribuir-los a través de xarxes de venda directa. I en el reportatge final hem conegut la iniciativa de tres institucions que s’han consorciat per trobar un tractament i també una vacuna per prevenir futurs contagis. Són l’IRTA, l’IrsiCaixa i el Barcelona Supercomputing Center, que asseguren que mai no s’havien dedicat tants recursos a un objectiu”.