El 10 de juliol de 2003, Lou Reed va actuar a L’Auditori de Barcelona per presentar ‘The raven’, un disc basat en textos d’Edgar Allan Poe. Com a prèvia d’aquest concert, el programa d’Ignasi Julià i Benet Roman li dedica un monogràfic en què el músic parla per a betevé d’aquest i altres treballs i que també inclou imatges d’algunes de les seves actuacions.

En una entrevista enregistrada el mateix any, coincidint amb el seu concert a Bilbao, Lou Reed confessa que a ‘The raven’ ha reescrit Poe “amb passió cega”, que segons ell és “l’única manera de fer-ho” i posa de relleu que “Poe planteja un enorme univers del que escriure” a partir de la idea que sempre fem allò que no hem de fer. També qualifica d’excitant el fet d’haver-se adonat que aquest disc recull els diferents aspectes de la seva música.

D’altra banda, també parla de ‘The NYCity man’, una recopilació que assegura que li ha “donat l’oportunitat de seleccionar cançons conegudes i altres que no ho són tant i seqüenciar-les en un ordre que no és cronològic’. Això, diu, fa que es pugui “escoltar com si fos una òpera. Com un disc nou molt excitant”.

A més d’oferir imatges del concert de Bilbao, l’espai’ República 2230′ també rememora una de les actuacions més recordades de Lou Reed a Barcelona: el concert gratuït que va oferir el 1998 a la plaça de la Catedral en el marc del BAM (Barcelona Acció Musical) de les Festes de la Mercè i que va començar amb el tema ‘Sweet Jane’. En aquella ocasió, betevé va poder compartir una estona amb el músic al camerino i enregistrar la seva trobada amb l’alcalde Joan Clos. Lou Reed afirma, després del concert que “ha estat perfecte, una nit perfecta”, que “no podia haver estat millor”. És en aquest context que Lou Reed també parla dels projectes immediats i explica que “és possible que fem una altra obra de teatre amb Robert Wilson, i  estem escrivint un nou àlbum”.