La primera part d’aquest ‘Ràdio Àfrica’ va de griots, però qui són els griots? Quina és la seva funció en la societat? Encara existeixen?

Per saber una mica més ens submergim en la lectura de l’article que el Vicente E. Montes Nogales va escriure per a ‘Radio Africa Magazine’ i ho acompanyem amb música dels representants d’aquesta estirp: Youssou N’dour, Daro Mbaye, Djelimady Tounkara, Ali Farka Touré, Toumani Diabaté, Rokia Traoré, Habib Koité, Vieux Diop, Ablaye Cissoka o Doudou N’diaye.

A la segona part del programa ens visita Joan Tusell, el cap de premsa de Casa Àfrica, que ens explica el programa Vis a vis i l’edició d’aquest any a Guinea Equatorial, on Nelida Karr i Alex Ikot en van ser els guanyadors. Vis a vis és la trobada professional entre promotors culturals espanyols i músics africans que Casa Àfrica celebra des de fa set anys amb un objectiu doble: d’una banda, garantir més presència de música africana als escenaris espanyols gràcies a la gira que realitzen els grups guanyadors pels festivals participants del programa i, de l’altra, fomentar la indústria cultural als països en què incideix.

Escolteu el programa sencer aquí:

1a part

2a part