Com ens relacionem amb la intel·ligència artificial (IA) en el nostre dia a dia? Com està transformant la nostra vida quotidiana, el nostre entorn laboral, l’educació o la salut? El vídeo pòdcast ‘Quanta, quanta IA!’, presentat per Núria Ferré i Karina Gibert, fundadora de l’IDEAI, convida professors i experts en intel·ligència artificial de la UPC a explicar, a través d’exemples de la vida quotidiana què hem de saber sobre la IA, com ens afecta i com ens hem de relacionar. 

La UPC, pionera de la recerca en intel·ligència artificial a Espanya   

La directora i presentadora de ‘Quanta, quanta IA!’, Karina Gibert, és llicenciada i doctora en informàtica, especialitzada en estadística i intel·ligència artificial de la UPC, i és membre del primer grup de recerca universitària sobre la intel·ligència artificial que es va formar a Espanya l’any 1986. A través de la divulgació i el coneixement ens allunyem dels discursos alarmistes que presenten aquesta tecnologia com una amenaça per a la humanitat i parlem de la necessitat d’una regulació ètica de l’ús de la IA.

Qui són els experts de l’IDEAI-UPC de ‘Quanta, quanta IA!’?

Quin tipus d’IA actua amb els recomanadors de plataformes com Netflix? Quina IA intervé en els traductors o cercadors de Google? Com pot generar veu i imatges la IA? Com ens pot ajudar la IA en la presa de grans decisions? 

Són preguntes que contesten els experts del centre IDEAI de la UPC, tots ells capdavanters en projectes d’investigació relacionats amb la IA d’un àmbit concret.

Escolta el pòdcast aquí:

Comparteix a: