En Comú Podem (ECP) ha tancat el 12è dia de campanya per a les eleccions a Catalunya del 2021 a Girona. La cap de llista dels comuns al territori, Rosa Lluch, s’ha acompanyat de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la ministra de Treball, Yolanda Díaz. Díaz ha reclamat un “enorme pacte social” per “millorar la vida de la gent” en plena crisi de la covid-19. La ministra ha demanat també un “acord territorial” i ha erigit ECP com el partit que dialoga.

De fet, Díaz ha reivindicat la formació com l’única capaç d’estendre “ponts entre dues Catalunyes; la de Junts i ERC, i la del PSC, Cs, el PP i fins i tot Vox”. “Som l’opció política que es retroba, que es reinventa i que obre la porta a l’Espanya tan necessària, l’Espanya plurinacional“, ha afirmat Díaz. La titular de Treball a l’Estat també ha fet una crida a la mobilització dels comuns els últims dies de campanya, una campanya “més necessària que mai”.

Colau critica l'”absència” de la Generalitat durant la pandèmia

En la trobada també hi ha intervingut l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que de nou ha carregat contra la gestió que el govern de JxC i ERC ha fet de la pandèmia. La batllessa ha criticat l'”absència de la institució” i ha afegit que “s’ha notat que s’estan barallant” constantment. De fet, ha reivindicat la manera en què la ciutat ha entomat l’esclat del coronavirus, amb “una resposta social més ràpida” que la Generalitat.