El líder de TriasxBCN, Xavier Trias, ha ironitzat sobre el govern de l’alcalde, Jaume Collboni, i el seu model de ciutat. “A mi em diu que vol un govern de progrés i que jo soc la dreta“, ha afirmat, però en esdeveniments com l’exhibició de la Fórmula 1 al passeig de Gràcia o la desfilada de Louis Vuitton al Parc Güell hi veu “una esquerra molt original”. Ho ha dit en una entrevista al ‘Cafè d’idees’, de La 2, en què també ha criticat el principi d’acord amb Esquerra i el repartiment de carteres: “És un desastre, són unes competències molt mínimes, ‘minimorum‘”, ha sentenciat.

“Jo no ho hauria fet”

Sobre els dos esdeveniments, Xavier Trias ha assegurat que ell no hagués fet l’exhibició de Formula 1 al centre de la ciutat ni la desfilada de Louis Vuitton al Parc Güell. “Ho has de fer diferent perquè cal tenir en compte el context”, ha reflexionat. En aquest sentit, ha dit que la desfilada Louis Vuitton “està bé“, però fer-ho al Parc Güell és “posar el dit a l’ull de la gent” i s’ha mostrat partidari d’haver-la fet en un altre lloc.

“És veritat que necessitem la Fórmula 1 però sembla que em entrat en una competició amb Madrid per veure qui la fa més grossa, si Barcelona o Madrid”. Un discurs en la línia del que ja va dir el seu grup polític, que considera que amb el xou a passeig de Gràcia la ciutat de Collboni només aspira a ser una còpia de Madrid i del PP d’Ayuso.

Reitera les crítiques al preacord del PSC i ERC

El líder del Grup Municipal de TriasxBCN també ha tornat a criticar el preacord entre el PSC i ERC. Trias considera que els republicans tenen un problema perquè volen impulsar un preacord que la base no referenda: “Alguna cosa grinyola”.

Trias ha qüestionat que els republicans vulguin entrar a un govern en minoria: “Entrar al govern de Collboni, per fer què? Per ser una crossa?”, s’ha preguntat. A més, també ha qualificat de desastre el repartiment de dues regidories per a ERC: “són unes competències molt mínimes, ‘minimorum'”.

Ha reconegut que li costa d’entendre que ERC i PSC pactin després de tot el que ha passat entre ells i s’ha mostrat convençut que les coses serien diferents si qui liderés ERC fos Ernest Maragall. De fet, ha explicat que ell va proposar al republicà que entressin al govern si Trias x Barcelona arribava a un acord amb el PSC. “Això tindria una lògica”, ha declarat.

La relació amb Colau ha millorat

D’altra banda, ha reconegut que la seva relació amb Ada Colau ha millorat des que no és alcaldessa i que n’està satisfet. Tot i considerar que “no és la simpatia en persona” assegura que han establert una relació ara tots dos en l’oposició. De fet, diu que han fet més trobades en el darrer any que durant els seus dos mandats. “No ho convertim en un anunci, però compartim plantejaments”, ha reconegut.

El comiat de l’Ajuntament i el relleu

Trias ha dit novament que deixarà l’Ajuntament de Barcelona abans de les vacances d’estiu, de tal manera que el seu darrer ple seria el de juliol. El líder ha assegurat que es diverteix i que no deixa la política, però que ara mateix és un “tap”. Trias considera que és el moment de deixar que el grup municipal lideri i guanyi les eleccions d’aquí a tres anys.

Sobre el relleu, ha assegurat que és una “decisió de partit” i no un càrrec “hereditari”, per tant, que no ha de ser ell com a Trias qui ho digui. En tot cas, ara Jordí Martí i Neus Munté agafaran el lideratge com a president i portaveu del grup, i ha recordat que tenen un any per decidir qui ha de ser el candidat.

En tot cas, sí que ha reivindicat que el candidat a alcalde ha de ser una persona amb lideratge i autoritat dins del partit, però també que la gent li tingui una estimació.