En una conferència col·loqui a la Casa Llotja de Mar, organitzada per la Cambra de Comerç, Xavier Trias ha reconegut que la moció de censura a l’alcaldessa “seria magnífica si suméssim”, en relació amb les dificultats que veu per sumar una majoria alternativa amb la composició actual del consistori. “Ho veig molt difícil, però jo continuo en el lloc perquè sempre tinc l’esperança que pugui passar alguna cosa”, ha sentenciat. El líder de CiU ha afegit que si es fa una moció ha de ser “per fer coses per a Barcelona i no complicar la vida a la gent”.

Preguntat sobre la seva continuïtat al consistori, Trias ha admès que algun dia prendrà una decisió per dir adéu, però que de moment “continuo lluitant i treballant”. L’exalcalde ha dit que té un compromís amb el seu partit i amb els regidors de CiU “per recuperar la governabilitat a l’Ajuntament”. Serà un compromís fins a finals de mandat? Trias ha contestat afirmativament amb ironia: “Sí, però com que sempre tothom diu que estic malament perquè tremolo, mentre tremoli el que tremolo ara, evidentment que sí.”

Molt crític amb gairebé tota la gestió de Colau

En la conferència inicial, Xavier Trias ha carregat contra el govern d’Ada Colau, que ha qualificat de “sectari”, de no tenir model de ciutat “per a tothom” i de menysprear CiU. Tot i això, l’exalcalde ha estès la mà per arribar a acords en “grans temes de ciutat” i ha apostat per mantenir la col·laboració publicoprivada. Trias s’ha mostrat “absolutament en contra” de la connexió del tramvia per la Diagonal, i ha reclamat que es provi el bus elèctric per aquesta avinguda. El líder de CiU ha afirmat que el caos circulatori de la unió dels tramvies per la Diagonal “serà superior als beneficis”.