El candidat de Junts a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha celebrat que l’Ajuntament estudiï si els radars en entorns escolars poden aixecar el límit de 30 km/h fora de l’horari lectiu. “Ja era hora!”, ha exclamat Trias, que s’ha mostrat “molt content” que el govern d’Ada Colau reflexioni sobre això. Per l’exalcalde, “no té sentit que a les tres de la matinada et facin una foto perquè hi ha una escola, és una ximpleria!”.

Trias ha afegit que la tecnologia actual pot fer possible la discriminació horària dels radars. El candidat de Junts, però, ha lamentat que el consistori “s’adoni que s’equivoca” per la proximitat de les eleccions municipals del 2023. “Benvinguts a posar-hi sentit comú!”, ha sentenciat. De moment, la mesura està en estudi i l’Ajuntament reconeix que no hi ha precedents de radars amb horari a la ciutat. La regidora de Mobilitat, Laia Bonet (PSC), s’ha mostrat cautelosa a l’hora de fer canvis.

Oficina del patrimoni

L’alcaldable de Junts ha fet aquestes declaracions a Sant Andreu, des d’on ha proposat crear una oficina del patrimoni per “defensar-lo i gaudir-lo” i evitar que es deteriori. En aquest sentit, n’ha posat d’exemple la capella dels Segadors de Sant Andreu de Palomar, que està en mal estat i pendent d’una actuació per rehabilitar-la. Precisament, l’Ajuntament ha anunciat que destinarà una part de la taxa turística al projecte per consolidar-ne l’estructura.

Xavier Trias també ha carregat contra el sistema de recollida d’escombraries porta a porta que es va aplicar al nucli antic de Sant Andreu perquè “ha generat conflicte”. Per això, ha plantejat “reformular-lo parlant amb els veïns”. Pel que fa a la llista per a les municipals, Trias ha dit que tindrà representants de Demòcrates i del PDeCAT, amb qui continua negociant un acord. El candidat ha admès que les converses no estan tancades però que “acabaran bé”.