Per Xavier Trias, després de sis mesos al govern, l'equip d'Ada Colau no té clar un projecte de ciutat i l'ha instat a debatre-ho al plenari. El líder municipal de CiU considera que l'alcaldessa ha decebut, fins i tot, els seus votants, i ha denunciat incompliments, deixadesa de responsabilitats i falta de diàleg. Trias ha posat d'exemple que s'acabarà l'any sense haver aprovat el pressupost. Per això ha dit que treballaran per ser l'alternativa a Colau i tornar a governar. XAVIER TRIAS, president del Grup Municipal de CiU "Actuarem amb força per ser una alternativa a aquest govern perquè crec sincerament que aquesta ciutat no pot continuar en aquesta línia, sinó dins de quatre anys ho pagarem car." Una imatge d'alternativa a Colau per la qual no ha descartat una moció de censura, tot i que la veu poc probable numèricament. XAVIER TRIAS, president del Grup Municipal de CiU "A la vida tot pot passar, però de totes maneres s'ha de saber que l'aritmètica és l'aritmètica. I l'aritmètica és cruel. " Trias ha dit que Colau menysprea l'oposició i no genera bon ambient, i avisa que si segueix així, les aliances li seran difícils.

Xavier Trias no ha escatimat avui retrets a l’executiu municipal: creu que acumulen errors, incompliments, que no dialoguen, que fan deixadesa de funcions i que menysté els grups de l’oposició. “No anem pel bon camí”, ha sentenciat l’exalcalde, que ha assegurat que “mai un govern s’havia negat a negociar el pressupost”. Trias ho ha dit després que s’oferís al govern per negociar els comptes i que, segons ha explicat, ningú no s’ha posat en contacte amb ell. “El govern no genera bon ambient, ataca els grups via Twitter i és insolent”, ha sentenciat.

El líder municipal de CiU ha demanat a l’alcaldessa, Ada Colau, que en el ple de gener es faci un debat sobre l’estat de la ciutat com es feia en el mandat anterior per confrontar models de ciutat. Trias ha dit que Colau no en té i ha criticat “absència de línies d’actuació” en turisme, educació, cultura i el foment de l’activitat econòmica. Per això, l’exalcalde ha dit que CiU treballarà per erigir-se com “l’alternativa”. “Les coses es fan malament en aquesta ciutat i això necessita un canvi”, ha dit Trias, que no ha descartat una moció de censura, tot i que la veu poc probable. “A la vida tot pot passar, però  l’aritmètica és l’aritmètica. I l’aritmètica és cruel”, ha reconegut.

Sobre la taula de ciutat pel “top manta”, l’exalcalde ha dit que és “una idea equivocada” voler fer seure comerciants i manters en un mateix espai, però que CiU està disposada a asseure per trobar solucions socials per al col·lectiu de venedors a la manta. Trias ha dit que no s’aixecaran de la taula, però ha avisat que no tolerarà que es permeti als manters vendre productes il·legals. El líder municipal de CiU ha acusat Colau de no cuidar l’espai públic i l’ha instat a “posar ordre i donar una resposta social”.