XAVIER DOMÈNECH candidat d'En Comú Podem "Sóc candidat d'En Comú Podem i En Comú Podem és un espai polític propi català que tenim una aliança fraterna amb Unidos Podemos. La forma de mostrar aquesta aliança fraterna per a nosaltres era que hi sortís la Ada com en el cas del País València vam decidir que hi sortís la Mònica Oltra. Vam decidir que jo no sortiria en aquest cartell i que sortiria en els cartells que em corresponen que són els d'En Comú Podem."

El cartell es va presentar aquest dijous a la mitjanit en l’acte d’inici de campanya a Madrid. El líder d’Units Podem, Pablo Iglesias, juntament amb el seu soci de coalició, Alberto Garzón, van desplegar el cartell de la candidatura amb el lema “La sonrisa de un país”, però amb la sorpresa de ser un cartell en què no hi ha tots els candidats de les confluències d’Units Podem. No hi apareix ni Xavier Domènech, candidat d’En Comú Podem, ni Joan Baldoví, el candidat d’Units Podem al País Valencià; però, en canvi, sí que hi figuren alguns càrrecs institucionals com l’alcaldessa Ada Colau o Mònica Oltra, vicepresidenta de la Generalitat Valenciana.

En un acte aquest divendres al matí a les Cotxeres Borrell, Domènech hi ha tret importància i ha explicat que la seva absència es deu al fet que ell és “candidat d’En Comú Podem, un espai polític català que té una aliança fraterna amb Unidos Podemos”. En aquest sentit, ha assegurat que “la millor manera de mostrar aquesta aliança fraternal era que hi sortís l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau”.