El candidat de Vox a l’alcaldia, Ignacio Garriga, ha dit que els partits “hauran de demanar perdó” si volen pactar amb ells a l’Ajuntament de Barcelona perquè considera que s’ha estigmatitzat la formació. Fins ara, només el PP no ha tancat la porta a entendre’s amb Vox. Garriga ha criticat “els cordons sanitaris que demanen des de l’Elisi”, en al·lusió a Manuel Valls, i els “assenyalaments d’Ada Colau, ERC i el PSC”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Candidats de les eleccions municipals del 2019 a Barcelona” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/candidats-eleccions-municipals-2019-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

“No pactarem amb els enemics de les llibertats i d’Espanya”, ha afirmat. Garriga, que també és el cap de llista de Vox per Barcelona a les eleccions generals, ha dit que l’objectiu del partit és “desallotjar de separatistes i comunistes l’Ajuntament”, recuperar la seguretat que “s’ha perdut” i una Barcelona “orgullosa de ser espanyola i catalana”.

Ignacio Garriga ha promès una “profunda reforma fiscal” si governa Barcelona amb una “baixada massiva” d’impostos i l’eliminació de taxes municipals. “Ens diran que és una proposta populista, però es pot fer”, ha dit. Vox preveu compensar la caiguda d’ingressos amb una retallada en “despeses supèrflues” com ara subvencions a partits polítics i organismes públics.

“Que Déu beneeixi Espanya”

En una conferència al Cercle Eqüestre, en què ha estat reiteradament aplaudit pels assistents, ha dit que Vox no és un partit racista ni masclista i ha negat que pretengui legalitzar les armes. Tot i això, ha apostat perquè qui tingui llicència les pugui fer servir “en legítima defensa”. Garriga ha advocat per suspendre l’autonomia catalana, dissoldre els Mossos d’Esquadra i dotar de màxima protecció l’himne, la bandera i la Corona espanyols.