Entre els més matiners... hi ha qui té compromisos tot i ser diumenge. Com aquest noi de la colla castellera Jove de Barcelona. RAMÓN VILLAMAJOR "He vingut a votar d'hora perquè tinc actuació i ara marxo cap allà ." Per aquest grup de senyores és una tradició venir a votar totes juntes i aquí ja les coneixen. Per això, tenen reservat un bon espai per a totes. ANA MARIA MARÍN "Esmorzem junts, sortim a passejar i a votar. blablabla" Dia important també per als que s'estrenen, que no han perdut l'oportunitat de dir-hi la seva. GUILLEM SITGES "Tengo 18 años vote en la consulta pero esta es la primera vez que voto oficialmente y me parece importante porque es un derecho que tenemos desde hace no mucho t sino no nos podemos quejar. SERGI HERRERA "Es la primera vegada que voto a les munciipals i estic il·lusionats perque hem d'escollir nous regidors i tenir una bcn millor." L'altre imatge de la jornada ha estat la protesta del col·lectiu de persones invidents que en aquestes eleccions no disposen de paperetes en braille i han d'anar acompanyats per poder votar. JOSÉ ÁNGEL CARRELL, president de l'Associació Catalana per a la Integració dels Cecs "Tengo derecho a que me garanticen un equipo para poder votar de forma independiente como todos, y en igualdad." Altres reivindicacions, també són les dels estrangers que recorden que no tothom està convocat a les urnes i altres a qui no els han faltat les paraules per saber què volen.

D’altres han anat a votar acompanyats de la senyera amb motiu reivindicatiu, en contra de la normativa que ha obligat a treure-les del balcó aquests dies enrere. Els qui també s’han manifestat ha estat el col·lectiu de persones invidents, que en aquestes eleccions no tenien paperetes en braille per poder votar de forma autònoma.

Les persones de la tercera edat han estat els més matiners i, molts, insisteixen en la importància de votar. El mateix pensen alguns dels joves que avui s’estrenen en això de votar, que ja ho van fer per la consulta del 9 de novembre i avui han votat per primera vegada de manera “oficial”.