Si en les eleccions generals del 28 d’abril Pedralbes va ser el barri on Vox va obtenir un major percentatge de vot (9,5 %), en les eleccions del 10 de novembre Torre Baró (12,9 %) ha superat Pedralbes (12,5 %) per poques dècimes. Precisament, ha estat als barris de la Zona Nord de la ciutat on el partit d’extrema dreta ha crescut més en les últimes eleccions generals. Consulta en aquest mapa interactiu quina ha estat la variació entre el percentatge de vot de Vox del 28-A i del 10-N en cada barri de Barcelona.

En sis mesos, Vox ha passat de representar el 3,4 % del vot dels barcelonins al 5,7 %. Si posem la lupa sobre el mapa de barris de la ciutat, d’entre els cinc barris on el partit d’extrema dreta ha obtingut millors resultats, tres es troben a la Zona Nord: Torre Baró (12,9 %), Baró de Viver (12 %) i Ciutat Meridiana (10 %). Completen el rànquing Pedralbes (12,5 %) i les Tres Torres (10 %).

Si ens fixem en com ha canviat el percentatge de vot respecte a les eleccions generals del 28 d’abril, veurem que és a Vallbona on ha crescut més, ja que ha passat del 2,3 % de les paperetes que va aglutinar a la primavera al 9,8 % que va obtenir diumenge passat. El rànquing de barris on el percentatge de vot a Vox ha augmentat entre les dues convocatòries d’eleccions generals ressegueix l’Eix Besòs de Barcelona: Baró de Viver (5,8 punts), la Trinitat Vella (5 punts), Torre Baró (5 punts) i el Besòs i el Maresme (4,9 punts).

De 0 a prop de l’11 % en sis mesos

Pel que fa al nivell màxim de precisió, els resultats per secció censal de les eleccions generals del 10-N, Vox ha perdut percentatge de vot en 20 seccions però en tota la resta ha millorat els resultats obtinguts el 28-A. La secció on hi ha hagut més variació ha estat a la 53, de Sant Gervasi – Galvany, delimitada per la via Augusta, el carrer de les Tres Torres, el carrer de la Reina Victòria i l’últim tram del carrer de Calvet. El 28-A, el partit d’extrema dreta no hi va obtenir cap vot. En canvi, el 10-N, amb 94 paperetes, ha representat el 10,89 % del vot en aquesta zona.

Consulta en aquest mapa en quines seccions censals ha crescut el percentatge de vot de Vox respecte a les eleccions generals del 28-A (colors verds) i en quines ha baixat (colors taronges).