La davallada de Ciutadans en les eleccions generals del 10-N ha estat generalitzada. També ha Barcelona, on ha passat d’obtenir l’11,7 % dels vots dels Barcelonins el 28 d’abril a ser la sisena força més votada amb el 5,7 % de les paperetes del 10 de novembre. Amb els resultats de les eleccions generals al màxim detall, el percentatge de vot del partit taronja ha caigut en totes les seccions censals. Consulta en aquest mapa interactiu quina ha estat la variació entre el percentatge de vot de Ciutadans del 28-A i del 10-N en cadascuna de les seccions censals de Barcelona.

En les eleccions generals del 28 d’abril, Ciutadans va obtenir entre un 3,86 % del vot i un 30,20 % del vot a les 1.068 seccions censals de Barcelona. Aquest rang, en canvi, s’ha escurçat segons els resultats per seccions censals del 10-N, ja que el millor resultat obtingut pel partit taronja en una secció censal ha estat de l’11,18 % i el més baix ha estat de l’1,64 %.

Del millor resultat del 28-A a la caiguda més profunda el 10-N

On hi ha hagut un canvi significatiu per a Ciutadans ha estat en la secció censal 55 del barri de Sant Gervasi – Galvany, compresa entre els carrers del Doctor Fleming, de les Tres Torres, de Ganduxer i de Santa Fe de Nou Mèxic. Aquí va ser on el 28 d’abril van obtenir el millor percentatge de vot en una secció censal, un 30,20 %. En aquella ocasió, Ciutadans va ser la força més votada en aquesta secció censal amb comoditat, seguida pel PSC (14,9 %) i JxC (14,3 %).

Però després del 10-N, aquesta ha estat la secció censal on Ciutadans ha retrocedit més. Amb un 6,55 % dels vots vàlids, ha passat a ser la cinquena força, empatada amb ERC. En aquesta ocasió, el PP ha guanyat en aquesta secció de Sant Gervasi – Galvany, amb el 38,21 % dels vots del 10 de novembre, seguit per JxC (15,12 %) i de VOX (14,64 %).

A l’altre costat de la balança hi ha una secció censal del barri de Sants, que creua el carrer del Sant Crist, on la diferència entre el percentatge de vot de Ciutadans del 28-A i del 10-N ha estat només de 0,78.