JOSEP LLUÍS CLERIES, portaveu de CiU al Senat "Estem en un centre que està a la ciutat de Barcelona i a Catalunya, i les institucions catalanes no hi poden intervenir. I hem sentit el director de la Policia dir que 'esto es un centro estatal'. Perdoni, aquest centre està a Catalunya i nosaltres reclamem que les institucions catalanes hi volem tenir un paper. I el tindrem." ANTONIO GALLEGO, diputat del PP al Congrés "És un centre absolutament obert, transparent. No conec un centre d'aquestes característiques que tingui tanta afluència de gent." MONTSE FERNÁNDEZ, advocada de Tanquem els CIE "Considerem que no aporta absolutament res. És una problemàtica que la solució va més enllà d'una visita guiada i que, sobretot, arriba tard, es produeix un mes després d'aquests fets que vam denunciar que havien ocorregut."

Els parlamentaris han fet una visita guiada per les instal·lacions del CIE de la Zona Franca. La valoració que n’han fet les diferents formacions polítiques ha tingut poc en comú. Mentre que el PP ha defensat l’existència d’aquests centres i n’ha lloat la seva transparència, CiU ha demanat més presència de les institucions catalanes en el control i la gestió del Centre d’Internament d’Estrangers de la Zona Franca. Segons el senador de CiU, Josep Lluís Cleries, aquest centre està a Catalunya: “Nosaltres reclamem que les institucions catalanes hi volem tenir un paper. I el tindrem.”

On si hi ha acord és en les tres formacions polítiques d’esquerra. Tant ICV-EUiA, ERC i la CUP han demanat el tancament d’aquest centre per la seva opacitat i perquè a l’interior s’hi poden haver vulnerat els drets humans. Una denúncia que va en consonància a la que ha fet la plataforma Tanquem els CIE. La seva advocada, Montse Fernández, ha dit que la visita d’aquest dijous no aportava res i que “es produïa tard, gairebé un mes després dels fets denunciats”.

Diversos interns van confirmar els maltractaments i agressions la tarda del 31 de desembre, com ja va comunicar la plataforma Tanquem els CIE a principis d’any. Segons les declaracions de tres testimonis, els policies els van pegar a les dutxes, després que protestessin perquè els havien fet sortir quan s’estaven ensabonant. Segons els advocats dels detinguts, aquests van decidir protestar al pati del centre. El cos de policia va negar les agressions i, en l’informe enviat al jutge, va afirmar que les lesions havien estat producte d’una baralla entre els interns.