Santi Vila ha pres possessió aquest dimarts del càrrec de conseller d’Empresa i Coneixement en substitució de Jordi Baiget. El fins ara responsable de Cultura agafa el relleu després que el president, Carles Puigdemont, destituís dilluns de manera pràcticament fulminant Baiget per haver posat en dubte el referèndum de l’1-O en una entrevista a ‘El Punt Avui’.

Vila, que continuarà al capdavant de Cultura fins que tingui substitut, ha promès el càrrec al Palau de la Generalitat, davant del seu antecessor i de tot el govern en ple. A part de la presa de possessió protocolària, al’acte només hi ha intervingut Puigdemont, que ha tingut paraules d’agraïment per a Jordi Baiget. El president ha donat les gràcies a Baiget pel seu “servei al país, l’honestedat, la seriositat i el rigor” i hi ha afegit que deixa “una herència que recollirà el conseller Sant Vila per aconseguir tenir un país en el qual les empreses, les universitats, els centres de recerca i el comerç tinguin la possibilitat d’explorar al màxim les seves potencialitats”.

Puigdemont ha reconegut que “no és un dia d’alegria” i que la decisió de rellevar Baiget no ha estat “fàcil”. En especial, el president ha volgut donar-li les gràcies per la seva “tasca, honorabilitat i lleialtat”. En acabar, tots els consellers s’han acostat a Baiget per mostrar-li suport. Després de la presa de possessió, Vila ha assistit al seu primer Consell Executiu com a conseller d’Empresa i Coneixement. Després de la reunió dels dimarts, el govern donarà a conèixer els detalls de la llei del referèndum.