El president del Grup Municipal del PP, Josep Bou, ha visitat un local ocupat del carrer de Paul Alsina (Gràcia). Tal com es veu en unes imatges que ha difós la formació, Bou s’adreça al local i parla amb una de les persones ocupants, una dona, que explica que hi viuen 10 persones, entre les quals hi ha tres menors d’edat. En la conversa, es pot sentir com la dona ocupant explica a Bou que tenen la intenció de quedar-se més temps al local, cosa a la qual el polític respon: “Doncs mira, aquí hi ha un problema, perquè la propietat vol utilitzar el local i hi tenen el seu dret”.

Bou prossegueix dient als ocupants que “tard o d’hora marxaran” i pregunta a la dona si han rebut la visita de Serveis Socials. Tal com se sent al vídeo, la dona respon que una assistenta social els va dir “que ens quedem aquí si volem”. “Ja parlaré jo amb ells”, etziba Bou. Davant d’aquesta situació, els populars denuncien la “impunitat amb què viuen els ocupes de Barcelona” i avisen que demanaran explicacions a Serveis Socials si confirmen l’actuació de l’assistenta social en qüestió.

Per posar remei a les ocupacions, el PP demana que s’impulsi una llei estatal que, entre altres qüestions, prevegi penes de presó entre un i tres anys per als ocupants. “Els veïns viuen amb angoixa que la mateixa màfia els ocupi algun pis més”, diu Bou. Segons els populars, el local del carrer de Pau Alsina va ser ocupat el 7 de setembre i la situació ha generat “angoixa i preocupació” als propietaris i veïns del local. No és la primera vegada que Bou visita ocupes, ja ho va fer el setembre del 2020.