La proposta la va presentar aquest dijous la candidata a les eleccions municipals del PDeCAT, Neus Munté, en una roda de premsa al Raval juntament amb Xavier Trias. Preveuen augmentar les dotacions de la Guàrdia Urbana, les dotacions de neteja i també els educadors del carrer, entre altres accions. El govern municipal veu amb bons ulls el pla de xoc i s‘ha compromès a dur-lo al ple de divendres que ve perquè s’hi sumin la resta de grups.

Óscar Suñé, de l’Eix Veïnal Sant Gil i Acció Raval,  diu que “és fantàstic” que treballin per solucionar “aquest sarau”. Afirma, però, que el problema ve de fa molt temps i que el pla de xoc arriba tard. Denuncia que els “han abandonat” i que, en tot cas, la solució passa per canviar les lleis. “Que hi hagi més urbana al carrer no soluciona el problema. El problema és judicial”, diu Suñé, que reclama que la llei contra els narcotraficants s’endureixi.

Des de l’eix dels carrers d’en Robador, Picalquers i d’en Roig reconeixen que la solució a mitjà i llarg termini també passa per fer canvis legislatius, però alerten que de cara a l’estiu calen solucions immediates, com les que proposa aquest pla de xoc. En aquest sentit, el portaveu ha recordat que l’associació també va presentar a tots els grups municipals una vintena de propostes i ha demanat que la inversió de 5 M € al Raval que va oferir el PDeCAT sigui “realista i efectiva”.