El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, atribueix els bons resultats que el PSC obté a l’enquesta electoral d”El Periódico‘ a l’increment de la confiança dels ciutadans en l’opció socialista. “És l’aval a la feina que estem fent a l’Ajuntament com a partit i, en concret, a la feina que estic fent jo com a primer tinent d’alcalde”, ha assegurat. L’enquesta dona la victòria a PSC i ERC en els properes eleccions municipals del 2023, amb un empat tècnic d’entre 11 i 12 regidors cadascun, mentre que BComú, d’Ada Colau, queda en tercer lloc.

La candidatura, a la tardor

Collboni assegura que aquesta tendència a l’alça que marca el sondeig també l’han detectada en altres enquestes a les quals han tingut accés. Tot i això, assegura que està centrat a governar la ciutat: “I ho estaré fins a l’últim dia”, sentencia. De fet, no presentarà la candidatura a les eleccions municipals de Barcelona fins a la tardor. “Quan correspon”, ha dit. Un cop ho faci, però, tampoc no té cap dubte del resultat: “No preveig cap altra possibilitat que ser el candidat i ser el proper alcalde de Barcelona”.

“No és moment de fer carreres electorals”

L’actual primer tinent d’alcalde insisteix que no vol avançar el clima preelectoral. “No és moment de fer carreres electorals, sinó de continuar governant la ciutat. I això és el que faig”. Assegura que esta centrat en el que preocupa els veïns, és a dir, en la recuperació econòmica de la ciutat, aconseguir una temporada turística de qualitat combatent els bicitaxis i en la renovació del Mobile World Congress, com s’ha anunciat aquest dilluns. I també, ha afegit, perquè a partir d’aquest agost es modifiqui el Codi penal perquè els lladres multireincidents compleixin penes de presó.