La presidenta de Valents, Eva Parera, ha reclamat aquest dilluns una solució immediata per a les famílies de l’escola concertada Mary Ward, de Sant Gervasi – Galvany, que va tancar per sorpresa la setmana passada. Davant les portes del centre, Parera ha declarat que “el Consorci d’Educació, del qual l’Ajuntament d’Ada Colau forma part, ha de respectar l’elecció del centre que els pares han dut a terme”. “En cas que no es pugui satisfer, l’Administració s’ha de comprometre a habilitar noves línies per donar continuïtat als alumnes“, ha afegit.

Parera també ha recordat que hi ha 300 famílies afectades i ha subratllat que “hi ha alumnes que requereixen una atenció especialitzada”. En aquest sentit, ha dit que “no és fàcil dur a terme un canvi de grup d’alumnes i tampoc trobar centres que ofereixin com a llengua vehicular l’alemany”. També s’ha referit als treballadors del centre: “Cal trobar una solució que els faciliti la incorporació laboral a altres centres educatius”.

Valents presentarà un prec al proper ple municipal

Valents presentarà un prec al proper ple municipal perquè l’Ajuntament es comprometi a habilitar noves línies per donar continuïtat als alumnes afectats pel tancament del Col·legi Mary Ward. També demanarà que es busqui una solució per a les persones que han perdut la feina i miri de facilitar-ne la incorporació a altres centres educatius.

El Col·legi Mary Ward no tornarà a obrir al setembre

El Col·legi Mary Ward, que depèn de la Fundació Narcís Jubany, va tancar per sorpresa dijous, 16 de juny, pocs dies abans d’acabar el curs. La direcció del centre va convocar les famílies a una reunió i els va confirmar que no tornaran a obrir al setembre, al·legant motius econòmics. Diuen que no hi ha marxa enrere, de manera que els 273 alumnes, des de P3 i fins a 2n de batxillerat, hauran de buscar ara una alternativa a correcuita.

Segons la direcció, el projecte ja no és sostenible. L’any passat el centre va perdre el concert econòmic de P3 i enguany ha estat a punt de perdre els de P4 i P5. A la reunió, les famílies van proposar diferents opcions: assumir les diferències amb les quotes mensuals o esperar un curs més per efectuar el tancament. Però no va servir de res: l’escola va reiterar que tanca. Les famílies es queixen que amb el tancament tan precipitat tenen només 15 dies per trobar un altre centre per als seus fills.