AMADEU RECASENS, comissionat de Seguretat "En breu, en mesos, veurem com la USP deixa de ser-ho i algunes funcions que fa desapareixeran i altres entraran a formar part d'aquesta nova unitat. Tindrà un contingut més ecològic i medi ambiental. S'ocuparà d'agafar mostres de qualitat de l'aire i l'aigua."

“En qüestió de mesos, veurem com la Unitat de Suport Policial deixarà de ser-ho”, ha afirmat el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, al programa ‘Bàsics BTV’. La unitat que li prendrà el relleu serà la Unitat de Reforç de Proximitat i Emergències i deixarà de banda les funcions d’ordre públic que tenia la seva predecessora. El comissionat ha assegurat que aquesta competència correspon als Mossos d’Esquadra i que “no cal que ho faci la Guàrdia Urbana”. La URPE mantindrà algunes funcions de la USP, com la Unitat Canina i la protecció de personalitats, però també n’incorporarà de noves. Recasens ha explicat que els agents de la unitat tractaran temes relacionats amb la contaminació i que, per exemple, s’ocuparan de prendre mostres per avaluar la qualitat de l’aire i de l’aigua.

El comissionat ha detallat que d’aquí a un any estarà enllestit el pla director del cos. Mentrestant, ha dit, s’estan fent canvis “unitat per unitat”.