DAVID KARVALA, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme "Qualsevol altra religió s'ha de respectar les seves creences. Si les comparteixes o no, si ets ateu o no, és igual. Jo crec que és una llàstima que els musulmans hagin de resar al carrer i no tinguin un lloc en condicions per resar. I trobo molt trist que en diferents municipias de Catalunya hagin negat al dret a la gent musulmana a construir les seves mesquites incomplint la legalitat vigent.

Tot just fa un any que el xenòfob noruec Breivik va assassinar quasi un centenar de joves a Oslo i Utoya. El motiu: pensar o ser diferent a ell. Conscientment ha estat aquesta la data triada per Unitat contra el feixisme i el racisme per a presentar la seva campanya antiracista.

Des d‘ Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) rebutjen l’auge d’ actituds racistes i mostren la preocupació de que aquests comportaments s’accentuïn encara més a causa de la crisi. Aprofitant la desesperació de la població, els grups feixistes  utilitzen la situació per propagar un discurs sesgat marcat per la por.

A més, de recordar la campanya contra el centre nazi del Camp de l’Arpa del Clot, han replicat l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol que ha prohibit l’oració al carrer durant el ramadà perquè considera que la ciutat transmetria una imatge tercermundista.

La campanya compta amb el suport de personalitats polítiques i del món de la cultura i d’activistes socials, com Arcadi Oliveres, Ada Colau, Javier Couso o Juan Diego Botto.