avió volant cel a punt d'aterrar

Els 27 estats membres de la Unió Europea han arribat a un acord per crear un nivell per senyalitzar la incidència del coronavirus. Es tracta de l’àrea “vermell fosc”, que indicarà alt risc per a les regions amb una incidència superior als 500 casos per cada 100.000 habitants.

En un principi la Comissió Europea havia proposat desaconsellar viatges innecessaris a aquestes zones. Però, finalment, els 27 han aprovat estendre aquesta recomanació per a qualsevol país de la UE que superi els 150 casos per cada 100.000 habitants. Aquest índex implica a pràcticament tots els estats europeus.

Quarantenes i PCR

En la línia de dissuadir els viatgers de desplaçaments no essencials, la Unió Europea demana als estats que reclamin una PCR i una quarantena a aquelles persones procedents de zones de màxim risc. Això sí, quedaria exempt d’aquestes mesures qui viatgi entre regions transfontereres per feina o motius familiars. Tanmateix, es tracta d’una recomanació i a partir d’ara cada país pot decidir les mesures que vol aplicar.