Pla general del pati interior del dic sud de la T1 de l'aeroport del Prat
Foto: ACN

Després de la guerra d’informes creuats entre BComú i el PSC i de la disparitat d’opinions dels grups en comissió, l’Ajuntament de Barcelona ha exhibit el primer acord unànime sobre l’ampliació de l’aeroport de Barcelona-el Prat: donar-se temps per debatre i provar de consensuar una posició sobre la proposta feta per Aena.

Tots els grups de l’oposició (i la regidora no adscrita) i els dos del govern municipal han donat suport a una proposició de Junts —pactada amb ERC, BComú i el PSC— que demanava al plenari municipal crear una taula de debat a l’Ajuntament per estudiar la proposta d’Aena per al futur de l’aeroport i les alternatives, en paral·lel a la taula de treball convocada per la Generalitat.

Elsa Artadi (Junts) ha instat: “Seiem, treballem amb rigor i busquem consens perquè tinguem aeroport de futur”. Des d’ERC, Miquel Puig ha avisat que “aspirem a un consens, però ho veiem difícil perquè és un tema complex”, mentre que Paco Sierra (Cs) ha demanat “fer les coses bé i junts perquè, si no, serà un altre fracàs”.

Josep Bou (PP) també ha apostat per tenir un debat “seriós i en profunditat” alhora que ha demanat “assumir lideratge polític”, i Manuel Valls (BCN Canvi) ha assegurat que “no podem perdre l’oportunitat” de millorar l’aeroport. Des del govern han intervingut Janet Sanz (BComú), que ha insistit que cal “un projecte amb cara i ulls que puguem debatre entre tots”, i Laia Bonet (PSC), que ha conclòs que “l’acord és possible i hem de fer tot el possible per assolir-lo”-.