Una manifestació col·lapsada

La capçalera amb els representants de les institucions catalanes ha pogut avançar molt poc durant la manifestació. Molta gent s’ha unit a la marxa pujant des de la plaça de Catalunya per arribar al passeig de Gràcia amb Diagonal. Per això, s’ha anat creant un tap de gent que ha omplert el passeig de Gràcia també pels carrers de sota. Això ha fet que les personalitats i la pancarta que havien de presidir la manifestació hagin quedat enmig de la multitud.

Les aglomeracions de gent arribada de tot Catalunya han creat rius de manifestants en carrers paral·lels al passeig de Gràcia. La rambla de Catalunya, paral·lela a la via on encara desfila la marxa, ha estat escollida per manifestar-se davant la impossibilitat d’accedir al passeig de Gràcia. També molts manifestants que volien arribar a la Gran Via per poder avançar han optat per sortir del passeig de Gràcia agafant carrers perpendiculars.

No ha estat fins les 19:50 h quan les persones situades a l’altura de Diagonal amb passeig de Gràcia han pogut començar a avançar, gairebé dues hores després de la previsió inicial.

La capçalera dissolta abans d’arribar al final

Els representants de les institucions catalanes  han desfet la capçalera de la manifestació a la Gran Via amb passeig de Gràcia abans d’arribar a l’escenari situat a la plaça de Tetuan. Un petit grup de manifestants han intentat agredir el president de la Generalitat, José Montilla, a qui han seguit fins la seu del Departament de Justícia.

A la plaça de Tetuan, el cant d’Els Segadors s’ha anat repetint, precedit d’un parlament que han llegit l’actor Lluís Soler i l’actriu i presentadora Txe Arana.