L'auditoria dóna per correcte el procediment de tècnics i serveis jurídics de l'Ajuntament en la tramitació dels expedients de l'hotel del Palau i rebutja qualsevol il·legalitat. Però el document, que es va encarregar amb l'acord de totes les formacions, sí que dóna un toc d'alerta. Considera que es va confiar excessivament en el Palau. Literalment, en les conclusions, el document afirma que no pel fet que fos el Palau qui promogués el projecte l'hotel havia de tenir un interès públic. Per tant, qualifica d'insuficient l'aval del Palau a l'hotel i afegeix que caldria haver estat més curós amb els motius que feien convenient la construcció d'aquest hotel. Aquí és on el principal grup de l'oposició, CiU, veu negligència per part del govern municipal. L'auditoria també diu que el canvi de titularitat, del Palau a Olivia Hotel i que el govern negava conèixer, és irrellevant per la tramitació de l'expedient. Ara el document ja és a tots els despatxos. Divendres es debatrà a la comissió d'investigació d'aquest procés, una comissió en seu municipal.

L’auditoria externa vé avalada pel col·legi professional d’advocats, el d’arquitectes i també el de secretaris, interventors i tresorers de les administracions locals. Va ser encarregat per la comissió municipal constituïda al juliol, amb representació de tots els grups, per esclarir com es va tramitar l’expedient urbanístic de la requalificació de terrenys que havia de permetre la construcció d’un hotel de luxe al costat del Palau de la Música.

Aquesta comissió es torna a reunir aquest divendres, amb aquest informe dels professionals a sobre de la taula. Al juliol ja es va fixar les persones que serien cridades a comparèixer: el tinent d’alcalde Ramon Garcia Bragado; el gerent d’Urbanisme, Ramon Massaguer; la gerent de Ciutat Vella; el gerent de l’institut d’Hisenda i els exregidors Xavier Casas, Carles Martí i Itziar González, entre altres.