La reunió a tres bandes ha posat una data sobre la taula. En menys d'un mes, se celebrarà una comissió bilateral per acordar traspassos i transferències entre Generalitat i Estat. Una reunió que el govern català no veia clara -considera que no hi ha suficient contingut- però que el vicepresident tercer sí que troba pertinent. Chaves diu que es farà la reunió i que el govern central compensarà l'impacte cívic que ha produït a Catalunya la retallada de l'Estatut. Chaves també marxa amb l'encàrrec d'impulsar la justícia de proximitat i d'intentar garantir que l'Ajuntament tingui presència pròpia al gestor de Rodalies. Tot i que el vicepresident no ho ha donat per segur. El que sí que ja està fet són els 22'7 milions, un més que l'any passat, que el govern cedirà a la ciutat en concepte de capitalitat. Uns diners que es destinaran a equipaments com l'Estadi Olímpic, el MACBA o el Centre del Disseny.

La Comissió de Col·laboració Interadministrativa ha donat llum verda als convenis entre els ministeris de Cultura i d’Economia i Hisenda, el Consejo Superior de Deportes i l’Ajuntament per finançar institucions culturals i esportives la projecció de les quals s’entén que va molt més enllà de la ciutat. En virtut d’això, el govern espanyol traspassarà enguany 22,75 milions d’euros al consistori, xifra lleugerament superior als 21,63 milions de l’any passat. És el cinquè acord d’aquestes característiques que se signa des de l’any 2006.

El convi també recull una partida de 4,3 milions d’euros destinada a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. En cas que no estigués constituïda l’1 de novembre, aquests diners es repartirien entre el Centre del Disseny, el festival Grec, el Museu Picasso i el de Ciències Naturals.