La retallada d’una hora de l’horari de les terrasses del carrer d’Enric Granados arriba després d’una intensa lluita veïnal contra el soroll en aquest punt de la ciutat. El carrer té una vuitantena de locals amb terrasses que, a més, acumulen un llarg historial d’expedients per incompliments de la normativa.

Segons les dades que ha fet públiques l’Ajuntament de Barcelona aquest dijous, durant aquest 2022 s’han obert un total de 150 expedients als establiments de restauració del carrer, 92 dels quals són per incompliments a les terrasses. Dit d’una altra manera, els locals d’Enric Granados acumulen el 21 % del total d’expedients de terrasses oberts a tot l’Eixample. “Hi ha 82 llicències de terrasses, és a dir, que hi ha més expedients oberts que terrasses”, denuncia el regidor del districte, Pau Gonzàlez.

L’Ajuntament anuncia contundència contra els infractors

“Aquest és un carrer on no estem veient aquesta corresponsabilitat que demanem al sector”, es lamenta el regidor. Gonzàlez, a més, assegura que una part del sector incompleix la normativa “de forma reiterada i molt flagrant”. “Sobre aquests casso haurem d’actuar amb tota la contundència”, conclou. De fet, el consistori assegura que encara té marge per continuar actuant perquè la llei permet reduir l’horari fins a dues hores. També assegura que el Gremi de Restauració de Barcelona s’equivoca quan situa una “dicotomia falsa entre les terrasses i una ciutat morta i trista”. “Nosaltres defensem la salut i el dret al descans dels veïns”, sentencia.

L’Ajuntament va anunciar al maig que impulsaria mesures per reduir el soroll nocturn a 11 punts de la ciutat, que ha detectat com a “zones tensionades acústicament en horari nocturn“. En alguns d’aquests punts ja ha començat a actuar reduint l’horari de les terrasses, com en quatre places de Gràcia: la plaça del Sol, la plaça de la Revolució i les places de la Vila de Gràcia i del Diamant.