Barcelona ha celebrat aquest dilluns l’última sessió del Consell de Ciutat del mandat 2015-2019. El Consell de Ciutat és el màxim òrgan consultiu i de participació ciutadana que hi ha a la ciutat, i es renova cada vegada que hi ha un consistori nou. Per això no hi haurà una nova sessió fins després de les eleccions municipals del maig.

En l’última sessió del mandat d’Ada Colau, el Consell de Ciutat ha presentat la memòria del consell d’aquest període. En general la valoració ha estat positiva perquè per primera vegada s’han arribat a les 15 comissions i s’ha disposat de l’ajuda de 33 experts. Ara bé, també hi ha ha punts a millorar.

Multiconsultes i partidisme, punts de millora

La vicepresidenta del consell, Montserrat Morera, ha constatat la “perplexitat” dels membres del consell perquè encara no s’ha celebrat cap multiconsulta (a les quals el Consell de Ciutat va fer aportacions). “Ens trobem amb una contradicció”, ha dit, perquè el reglament de participació permet les multiconsultes però “els partits les han aturades”.

Per las seva banda, Beatriz Blanco —que és membre del consell i presidenta del Consell de Joventut de Barcelona— ha apuntat “la dificultat que es troba quan hem d’evitar que es traslladi la dinàmica de partits” quan el consell debat qüestions. Blanco ha defensat que els 100 membres del consell debatin més enllà “de les banderes dels partits”.

Més enllà de la memòria, l’última sessió del Consell de Ciutat també ha presentat un informe sobre la cooperació publicoprivada a Barcelona i ha aprovat dues propostes: una sobre la gratuïtat dels certificats digitals per a les associacions i l’altra sobre la dissolució del Consell Municipal d’Entitats de la ciutat.