JOSEP ANTONI DURAN I LLEIDA, candidat d'Unió Democràtica "Quan un és el màxim dirigent del partit i al mateix temps és el cap de llista com he estat en aquesta ocasió doncs lògicament n'he de ser conscient i en aquest sentit n'assumeixo la màxima responsabilitat. No, no m'estic plantejant dimitir del Comitè de govern."

Duran ha estat el primer líder a comparèixer, quan encara no estaven escrutats ni el 98 % dels vots, per assumir com “una derrota personal” el fet de no haver obtingut representació al Congrés. “Qui més ha perdut he estat jo”, ha dit flanquejat pel secretari general del partit, Ramon Espadaler, i el número dos de la llista per Barcelona, Josep Sánchez Llibre. Duran i Lleida ha lamentat que ni tan sols ha estat capaç de mantenir els 103.000 votants que van donar la seva confiança als democratacristians en les eleccions catalanes del 27-S. Espadaler va ser “molt més bon candidat de llarg”, ha assumit.

Duran ha felicitat la coalició d’En Comú Podem per haver guanyat les eleccions a Catalunya i ha dit que a partir d’ara el paradigma no será només “independència sí o no” sinó també “més esquerra o menys esquerra”. En clau espanyola, ha lamentat la inestabilitat i ingovernabilitat que apunten els resultats: “No són temps de governs inestables, però una mica de culpa en devem tenir tots”, ha lamentat també.