Espai Barça

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat els recursos interposats per la Federació d’Associació de Veïns i Veïnes de Barcelona i la CUP contra l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i el FC Barcelona per l’Espai Barça.

El tribunal ha desestimat els dos recursos interposats i manté l’acord de la Subcomissió d’Urbanisme de Barcelona del 15 de maig del 2018, que va aprovar la modificació del Pla General Metropolità en l’àmbit dels terrenys del FC Barcelona.

En el recurs la FAVB i la CUP demanaven que s’aturés el projecte de remodelació de l’entorn del Camp Nou perquè no hi volien oficines i un hotel i creuen que s’agreujaran els problemes de trànsit. Els veïns de les Corts consideraven que el projecte no responia a l’interès públic i que l’acord per a l’Espai Barça infringia la llei catalana d’urbanisme.

Satisfacció del govern municipal

Des de l’Ajuntament, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha valorat que amb la resolució del TSJC “s’acredita l’interès general” del projecte i s’ha mostrat partidària de desenvolupar-lo “al més aviat possible”. “Seguirem treballant amb la nova junta del Barça i amb els veïns per concretar actuacions, i esperem que el ritme d’execució i els compromisos a què vam arribar amb el club segueixin els temps acordats”, ha conclòs Sanz.