Xavier Trias ha definit ja el rumb d'aquest curs i per molts obstacles que se li atravessin, l'alcalde ha deixat clar que Barcelona tindrà pressupost el 2014 sí o sí. No fer-ho amb una ciutat solvent, ha dit Trias, seria lamentable. Ahir ja es va reunir amb el líder del PP i en els propers dies es trobarà amb la resta de grups. Al dinar d'avui a la Cambra ha obert joc i ha posat damunt la taula les cartes de la negociació: congelar els impostos i augmentar un 20% la inversió sense fer dèficit. Hams que ha llançat per guanyar-se uns suports ara per ara inexistents. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "No pararem de buscar l'entesa i el consens. Necessitem els pressupostos. Per assolir-ho posaré en funcionament, els hi dic clarament, utilitzaré tots els recursos legals i formals dels quals pot disposar com a alcalde." Durant el col·loqui posterior, i en presència només de tres regidors socialistes i una del PP, a Trias se li ha demanat fins on està disposat a arribar i de quins recursos parla. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Els que siguin necessaris, no ho sé. Jo d'entrada el que penso és aprovar els pressupostos. Ho hauré de fer acompanyat, sol o com sigui." Amb aquesta voluntat d'anar per a totes per uns pressupostos, es deixa sobre la taula l'opció d'una qüestió de confiança. Un mecanisme de fort desgast polític pel qual, si l'oposició no aconsegueix forjar un govern alternatiu amb majoria, el pressupost quedaria aprovat automàticament.

En el decurs de la conferència, l’alcalde ha confirmat que aquest dimecres es va reunir amb el líder del PP, Alberto Fernández Díaz, i que en els propers dies ho farà amb la resta de grups de l’oposició. Trias ha anunciat que el govern vol congelar les ordenances fiscals per al 2014, tot i que ha afegit que està subjecte a l’acord amb els grups polítics. A tots ells també ha fet una crida a la responsabilitat per aprovar els pressupostos, que ja ha dit que inclouran un augment del 20% en la inversió.

“No podem renunciar a les fortaleses i potencialitats que té Barcelona”, ha dit l’alcalde, que ha assegurat que està disposat a fer servir “tots els recursos legals i formals” dels quals pot disposar com a alcalde. En el torn de col·loqui, s’ha insistit a l’alcalde sobre aquesta afirmació. Tot i no pronunciar clarament el terme qüestió de confiança, Trias ha dit que l’objectiu és aprovar els comptes i que ho farà “acompanyat, sol o com sigui”. El govern ja va estar a punt de sotmetre’s a una qüestió de confiança aquest any, però l’acord d’inversions amb el PP ho va evitar.