XAVIER TRIAS, alcalde electre "És veritat que la manera de presentar-ho i el fet que Alberto Ferrnández Díaz no m'hagi trucat, doncs, ho lamento, però estan en el seu dret. I ens hem d'acostumar que nosaltres tenim 15 de 21. (...) No ens podem estar molestant cada dia i hem de posar un bon caràcter a tot això i ser capaços de veure les coses en positiu."

Segons ha explicat en roda de premsa, Xavier Trias creu que el Partit Popular “està en el seu dret” de presentar un recurs perquè es comptabilitzin uns vots que li donarien un novè regidor a l’Ajuntament. Considera, però, que es tracta d’una “estratègia dilatòria” que ajornarà la constitució de l’Ajuntament -no es podrà fer aquest dissabte com estava previst sinó l’1 de juliol- i, per tant, aturarà l’activitat política més de l’habitual quan hi ha un canvi de govern.

L’alcalde electe també ha lamentat la manera en què el PP ha presentat el recurs. “Alberto Fernández Díaz no m’ha trucat” ha dit Trias.

Tot i això, Trias ha assegurat que el recurs no afectarà l’estructura del futur executiu municipal, que serà un “govern de CiU amb la col·laboració de tots els partits”. Hi ha afegit que ha parlat amb l’alcalde en funcions, Jordi Hereu, i que han coincidit en la voluntat de continuar treballant intensament en el traspàs de poders. La intenció, ha dit Trias, és arribar a l’1 de juliol -data en què es constituirà el nou consistori- amb els “deures fets” per poder prendre “les decisions corresponents”.