La reunió, dividida en dos parts (primer Rajoy i Trias a soles i després amb el vicepresident de l'Àrea Metropolitana, Antoni Balmón), ha servit per acordar la creació d'una comissió que ha d'estudiar les prioritats en infraestructures de l'àrea metropolitana. Però, tenint en compte que durant la reunió a Rajoy se li complicaven les coses amb una prima de risc disparada, Trias ha volgut aclarir que no es tracta de fer una carta als reis, sinó de prioritzar els ajuntaments solvents i que poden reactivar l'economia. Ajuntaments com els que avui representaven tant Trias com Balmón. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Tenemos una situación todos muy difícil, pero no todas las administraciones están igual de mal. Siempre les digo que nosotros tanto a pedir sino a convencer." I per aconseguir això -ha dit Trias- cal la màxima col·laboració, com el front sociovergent que avui representaven els dos alcaldes. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Esto yo siempre digo que no tiene el componente político que tiene un ayuntamiento, sino que tiene un componente de gestión, de hacer que funcionen las cosas y que las cosas vayan bien. Y un ejemplo es que venimos, y venimos de la mano los dos..." Abans de reunir-se amb el president del Govern, l'alcalde ha participat en un dels esmorzars-col·loquis típics d'aquí, a Madrid, on ha presentat Barcelona com un oasi enmig de la crisi i on ha fet una crida també als empresaris perquè hi ubiquin els seus negocis. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Barcelona va bien. Yo cada día recibo gente que quiere invertir en Barcelona." I ha recordat l'alcalde que creixement i austeritat no són termes contraris.

Trias ha demanat a Rajoy que l’Estat aposti decididament per Barcelona i la seva àrea metropolitana com a una de les vies per sortir de la crisi. Per mirar de determinar quines són les opcions que cal prioritzar, Govern i Ajuntament s’han compromès a crear una comissió de seguiment, amb la participació de dos ministeris, l’Àrea Metropolitana i la Generalitat.

L’alcalde de Barcelona ha traslladat a Rajoy les necessitats en infraestructures que té la ciutat i la seva àrea d’influència, amb la voluntat de ser un “motor importantíssim per sortir de la crisi”. Els dos mandataris han coincidit a dir que el corredor del Mediterrani és “prioritari”, ja que es tracta d’una eina per “crear riquesa a Barcelona, Catalunya, València i és també un eix fonamental per crear riquesa a nivell de l’Estat espanyol”.

“No venim tant a demanar com a convèncer que invertir en l’àrea metropolitana és bo per a l’Estat i per generar riquesa. No suposa més despesa, sinó que és despesa productiva. Si creem riquesa, l’Estat ingressa diners i ens anirà a tots millor”, ha dit Trias.

A la trobada també hi ha participat l’alcalde de Cornellà de Llobregat, Antoni Balmón, vicepresident de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.