El Grup Municipal TriasxBCN demana conservar els anuncis històrics que van aparèixer fa uns dies en una façana d’un edifici al número 45 del carrer de Margarit. Es tracta d’uns rètols amb les paraules “Gran surtido”, “champagne” o “galletas”, que estaven vinculats a una botiga de queviures que funcionava el 1877, segons diversos testimonis documentals. A través de les xarxes socials, la regidora Neus Munté ha demanat documentar i mantenir aquest patrimoni.
De fet, el grup municipal ja ha registrat aquest dilluns un prec per instar l’alcalde, Jaume Collboni, a conservar aquestes pintures. Argumenta que es tracta d’una troballa singular del comerç històric que cal estudiar per preservar la identitat singular de la ciutat. Se suma així a la petició que ja havien fet veïns i especialistes del Centre de Recerca Històrica del Poble-sec (CERHISEC) per mantenir aquest patrimoni col·lectiu de Barcelona.
Un patrimoni que desapareix
Abans de l’era de la publicitat digital i les pantalles electròniques, les parets dels comerços de Barcelona estaven pintades amb rètols i lletres amb la tipologia de cada comerç. Alguns dels barris més històrics de la ciutat encara són una mostra d’aquella època, tot i que a poc a poc van desapareixent, un patrimoni que ajuda a comprendre com era Barcelona ara fa més de 100 anys. Al metro de Barcelona també van aparèixer uns cartells que promocionaven pel·lícules dels anys 60. S’anunciaven films com ‘Las novias de Fu Manchú’ i ‘Digan lo que digan’, exhibides a l’antic cine Victoria de Fabra i Puig.