En una entrevista a Catalunya Ràdio, Trias ha assegurat que “en política val la protesta però la violència no ha d’existir” i que “m’enfada veure que el mitjans diuen que ahir em van escridassar veïns del Paral·lel, ja que no és veritat’. Trias ha afirmat que ell “estava reunit amb els veïns” i que la gent que el van escridassar no ho eren.

Aquest dissabte, una trentena de persones de la plataforma Som Paral·lel i de l’associació d’Amics de la Bici van increpar Trias a la sortida d’un bar, on la comitiva municipal havia entrat a causa de la pluja. Xavier Trias va marxar ràpidament en cotxe, mentre la protesta contra la reforma del Paral·lel continuava per l’avinguda fins a la plaça d’Espanya.

Vol pactar amb tothom

Sobre les eleccions municipals, l’alcalde ha assenyalat que vol “continuar la feina feta fins ara” i que el repte és “generar activitat econòmica, benestar i posar fi a l’atur”. Espera millorar els pronòstics de les enquestes que no li donen la majoria i, en cas d’haver de pactar, creu que “hi ha coses en que hi ha obligació d’entendre’ns com l’ampliació del port o l’aposta per ser la capital dels mòbils”.

Trias ha assegurat que està disposat a pactar amb la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, en cas que fos necessari. “No veig per què no, ja que amb Colau hem col·laborat amb els desnonaments i buscarem formes de col·laboració”, ha dit. Sobre possibles pactes amb altres partits, l’alcalde ha assegurat que “amb ERC, la CUP i socialistes cal un grau de col·laboració per posar-nos d’acord en una cosa comuna: que el dret a decidir és bàsic”. També ha assegurat que “em molesta no haver arribat mai a acords amb Iniciativa“.

Trias ha parlat d’altres temes, com el turisme, que considera que “s’ha d’ordenar” i sobre l’operació de l’Agència Tributària a Mercabarna per possible frau fiscal, assegurant que “si hi ha coses mal fetes, s’han d’investigar i aclarir”, i ha afegit que “és curiós que s’investigui a Catalunya”.

Sobre els fets Can Vies, l’alcalde ha afirmat que “treballem per demostrar que hi ha capacitat de diàleg” però que “no deixarem fer irregularitats”.