L’alcalde de Barcelona ha admès que la derrota de Madrid facilita que tiri endavant la candidatura de Barcelona per als Jocs Olímpics d’Hivern de 2022, però no descarta plantejar-hi una altra data (el 2026 o el 2030), depenent de qui es presenti. “D’aquí a l’octubre haurem de prendre decisions”, ha afirmat Trias. “No sabem exactament quan nosaltres podem guanyar uns jocs d’hivern, sempre dic que és una mica més complicat que guanyar els d’estiu perquè quan dius ‘Barcelona, seu dels Jocs Olímpics d’Hivern, la gent et mira com volent dir ‘què diu aquest ara?”. L’alcalde pensa, no obstant, que el de 2022 és un bon projecte i dóna per fet que el Comitè Olímpic Espanyol (COE) “ens acceptarà com a candidats”.

Sobre la derrota de Madrid, l’alcalde de Barcelona ha dit que la ciutat “s’havia preparat d’una manera molt intensa, fa molts anys que ho persegueixen”, però que Tòquio i Istanbul “són poca broma”. Trias ha elogiat el discurs final de la capital econòmica turca: “no va ser cap desastre, com s’ha dit”; ha recordat que “lluitàvem contra dues ciutats importantíssimes, dues competidores tremendes”, i ha insistit que els Jocs “no es guanyen així com així”. Amb tot, considera que Madrid “ha fet la seva feina”, i que portava avantatge respecte a les altres en matèria d’infraestructures perquè “les té fetes totes”.

“Nosaltres vam tenir la sort d’en Samaranch”, ha conclòs. “Sense ell, potser no hauríem guanyat els Jocs. Va tenir una actuació dintre de la neutralitat que va ser fonamental, amb els seus consells, plantejaments i influència diplomàtica”.

Missatge de suport a Madrid

L’alcalde ja ha fet arribar la seva solidaritat a l’alcaldessa de Madrid, a qui ha felicitat pel “gran nivell de competició” mantingut “fins a l’últim moment”, i al president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco. Trias, en nom de la ciutat, també ha desitjat que els Jocs de Tòquio siguin “extraordinaris”.